Γιαννιτσά Εδεσσα Σκύδρα Αριδαία Λουτράκι Αγιος Αθανάσιος Καιμάκτσαλαν Σημαντικοί προορισμοί Αρχαία - Μουσεία Επικοινωνία


 Δωρεάν είσοδο στην παράσταση"Ιφιγένεια εν Αυλίδι"

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 το πρόγραμμα «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας και το Θέατρο 5η Εποχή / Τέχνης παρουσιάζουν την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, ώρα 9.00μ.μ. στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» για το καλοκαίρι του 2012 την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά κείμενα όλων των εποχών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! Για να παραλάβετε την πρόσκληση εισόδου σας στην παράσταση επικοινωνήστε στο τηλ. νούμερο της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας 2331078140, ώρες 9π.μ – 2.30μ.μ.. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ.

Πρωταγωνιστούν: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ Kλυταιμνήστρα, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ Αγαμέμνων, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ Ιφιγένεια, MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ πρεσβύτης, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ Αχιλλέας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ άγγελος, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ Μενέλαος, ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ. Σε ρόλο κορυφαίας η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗ,

σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ,

σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ, κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΗΤΑ, φωτισμούς ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.


Όροι Χρήσης  | Πνευματικά Δικαιώματα  | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων | Μικρές Αγγελίες  © wst 2011

  Web Design Wst